Maatwerk tuinen | Snoek Hoveniers | Bergambacht

Landelijke boerderijtuin

Deze keer geen ontwerp door Snoek Hoveniers maar deze tuin is zeker het vertonen waard. Wij hebben wel meegedacht bij het ontwerpen en mochten deze tuin bij de prachtig verbouwde boerderij met mantelzorgwoning compleet aanleggen. De strakke lijnen van het tuinontwerp doen modern aan maar doormiddel van materiaalkeuze en beplanting mag het gerust een klassieke boerentuin genoemd worden!

Landelijke tweekapper met uitzicht over de polder

Wat een mooie plek om te wonen, aan het water met kilometers uitzicht over de polder. Dat moet benut worden in het tuinontwerp. Snoek Hoveniers bedacht meerdere terrassen en zorgde dat het gazon glooiend naar de slootkant loopt zodat de tuin bijna naadloos in de polder overgaat. Ondanks de indeling wordt het weidse uitzicht nergens belemmerd.

Groene oase met veel privacy

Rondom deze nieuwe vrijstaande woning in jaren 30 stijl wilde de klant een klassieke tuin met veel groen en privacy. Maar wel met een moderne touch en met behoud van zicht op het naastgelegen water. En bij voorkeur zo onderhoudsvriendelijk als mogelijk. Deze uitdaging durfde Snoek Hoveniers wel aan!

Strakke tuin bij landelijke dijkwoning

Bij een droomhuis hoort een droomtuin! Snoek Hoveniers heeft deze tuin zo ontworpen dat je vanuit de woning door de volledige glazen gevel prachtige uitzichten hebt op de tuin. Als je via de voordeur binnenkomt kijk je in één lijn naar de vijver met de waterloop. We hebben een leefgedeelte direct rondom de woning gecreëerd om de meerdere prachtige zichtlijnen niet te onderbreken.

Heerlijke gezinstuin

In deze gezinstuin kan het hele jaar door geleefd worden. Het is een heerlijke buitenruimte met een fijne grote veranda, een groot gazon en een ingegraven trampoline. De kinderen hebben alle ruimte om zich te vermaken en kunnen daarna lekker chillen in de hangstoelen. Voor de ouders zijn er royale terrassen en natuurlijk kreeg de kamado barbecue een prominente plek.

Stijlvolle stadstuin in Schoonhoven

Deze stadstuin is niet groot maar met verschillende materialen en een slim ontwerp is er iets heel moois van gemaakt. De bewoners wilden een strakke maar authentieke tuin die aansluit bij hun monumentale woning in Schoonhoven.

Strak lijnenspel met eyecatchers

De bewoners van deze vrijstaande woning wilden een strakke, lichte en onderhoudsarme tuin. Snoek Hoveniers heeft een passende en praktische indeling ontworpen met mooie zichtlijnen naar een aantal eyecatchers van Cortenstaal.

Compacte tuin aan de waterkant

Het mooie oranjebruine Cortenstaal vormt de basis op de hoek van deze compacte tuin. Een mooie manier om een stijlvol verlaagd terras aan het water te realiseren en om zoveel mogelijk oppervlakte te benutten voor bestrating en beplanting op de hoogte van de woning zelf.

Vakwerktuin met mediterraan tintje

De grootste wens van de bewoners van deze hoekwoning was een praktische tuin om lekker in te kunnen vertoeven met familie en vrienden.

Landelijke kindvriendelijke tuin tot in de puntjes

De inrichting van deze tuin – in de vorm van een pijlpunt – is harmonieus en kindvriendelijk ontworpen en compleet aangelegd door Snoek Hoveniers. De gazons, de hortensia’s en de knotwilgen zetten de landelijke uitstraling extra kracht bij.

Strakke moderne tuin: één geheel met de woning

Snoek Hoveniers zoekt altijd naar manieren om een tuinontwerp aan te laten sluiten op de woning, de omgeving en natuurlijk op de wensen van de eigenaren. In dit geval hebben de bewoners hun vrijstaande woning zelf gerenoveerd waarop we het onderhoudsarme ontwerp mooi konden aansluiten.

Prachtige plantentuin

In deze tuin is het hele jaar door wel wat moois te zien. De verscheidenheid in kleur en structuur, de verschillende zichthoeken, het gazon en de waterpartij zijn een lust voor het oog.

Stijlvolle kindvriendelijke tuin met zwembad

Snoek Hoveniers heeft deze tuin mogen restylen omdat de eigenaren het ultieme vakantiegevoel in hun tuin wensten. Wat een mooie ruimte rondom deze vrijstaande woning, hier konden we onze creativiteit de vrije loop laten met mooie materialen en… een flink zwembad!

Bohemian Ibiza

De doordachte zichtlijnen, zorgvuldig gekozen materialen en de juiste beplanting zorgen voor een heerlijke balans in deze mediterrane tuin. Naast het gevoel van de zomer, het strand en Ibiza waren loungen, relaxen en samen buiten koken een aantal eisen die aan het tuinontwerp gesteld werden.

Kunstzinnig klassiek

Om meteen van hun huis te kunnen genieten hebben de eigenaren van deze nieuwbouwwoning de achtertuin compleet aan laten leggen. De tuin moest meteen volwassen zijn en het gevoel geven dat deze er al jarenlang ligt. Verder waren de wensen klassiek: terrassen, borders en een gazon.

Exclusieve pergolatuin

Hoogteverschillen in deze landelijke tuin zorgen voor dieptewerking en ruimtelijkheid. Met maar liefst 4 pergola’s van grof Douglashout is een exclusieve ambiance ontstaan.

Zonnige renovatie- en relaxtuin

De bewoners plaatsten een grote veranda aan hun woning. Daar hebben wij de tuin op aan mogen passen. Met nieuwe cortenstaal elementen en hergebruik van bestratingsmaterialen kan het hele jaar door buiten worden geleefd.

Chique moderne leef- en woontuin

Met gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen hebben we in Breda deze tuin compleet mogen aanleggen. Waaronder de overkapping, de eyecatcher van deze leef- en woontuin. Welk seizoen het ook is, hier kan volop worden genoten van het buitenleven.

Fraaie stadstuin met veel hoogteverschil aan het water

Enorme hoogteverschillen maakten deze tuin tot een mooie uitdaging. Resultaat: een gezellige familietuin met terrassen in de zon en ook met schaduw.

Relaxtuin met veel zichthoeken

Deze ruime tuin is rondom de moderne villa compleet door ons aangelegd, inclusief het op maat gemaakte tuinhuis met veranda. Een geslaagde compositie van modern en natuurlijk.

Industriële achtertuin

Bij dit strakke ontwerp is zijn de lijnen van de woning gebruikt voor een mooie balans. Door het toepassen van ruwe materialen en de minimale beplanting heeft deze tuin een industrieel uiterlijk gekregen.

Landelijke en kleurrijke bloementuin

De nieuwe landelijke tuin rondom de vrijstaande woning barst van kleur en leven. De tuin vormt een geheel met de woning en is in samenwerking met een landschapsarchitect gerealiseerd.

Renovatietuin met duurzame zitelementen

Deze tuin is gefaseerd gerenoveerd. Na het ontwerpen en het aanleggen van de achtertuin waren de opdrachtgevers zo enthousiast dat we de zij- en voortuin ook hebben aangepakt.

Uitzichttuin met veel terrassen

Op de beide grote terrassen in deze tuin is het genieten van de beplanting en het gazon. De stoere pergola's vormen als het ware een fotolijst om het fraaie uitzicht over de polder.

Praktische leeftuin bij nieuwbouwwoning

Deze fraaie leeftuin is letterlijk een verlengstuk van de woning. De steenkleuren sluiten op elkaar aan, en door toepassing van veel hout krijgt het geheel een warme en gezellige uitstraling.

Moderne natuurtuin

Door de toepassing van verschillende bladstructuren en -tinten hebben wij deze stijlvolle moderne natuurtuin in Schoonhoven gerealiseerd.

Exclusieve tuin

Deze exclusieve tuin sluit naadloos aan bij het interieur en exterieur van de woning, en bij de landelijke omgeving. De lange zichtlijnen zorgen voor rust en ruimte.

Symmetrische tuin met vijver

In deze achtertuin is de functionaliteit op een fraaie manier verweven met hoogteverschillen, een leuke vijver en elementen zoals losse bloembakken en ornamenten.

Eigentijds en strak bij nieuwbouwwoning

In deze fraaie en functionele achtertuin is de grijze tegelvloer van de woonkamer doorgetrokken in de terrassen. Zo lopen binnen en buiten naadloos in elkaar over.

Kindvriendelijke en functionele tuin

De kinderen waren voor dit tuinontwerp bepalend, maar ook waren een doordachte functionaliteit en veel bloeiende planten zeer belangrijk.

Contrastvolle bloementuin

Door de combinatie van taxus-/buxushagen met rijk bloeiende beplanting ontstaat een fraaie contrastvolle tuin. Naast dit ontwerp hebben wij de tuin volledig aangelegd en zorgen wij voor het tuinonderhoud.